ilkkatalarmo

Suomalaisten verovaroja ja suomalaisia halveksivia asenteita

Aika töykeää ja tyhmää kommentointia Suomen Punaisen Ristin Tortulta.
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/spr-n-pertti-torstila-suomal...


Kenelläkään SPR:n henkilökunnasta ei ole sananvaltaa maamme maahanmuuttopolitiikasta. Heillä on hyväskyttävä, että sen päättää Suomen kansa ja sen edustama johto. Vielä vähemmän on heillä kansallista hätätilannettamme hyväksikäyttävänä järjestönä moraalista oikeutta yrittää saarnata asiasta. Toivossa he voivat tietenkin elää, että nykyinen kestämätön tilanne jatkuisi vielä pitkään, jos mielessä ei pyöri muuta kuin Ruotsista lähetettyjen laittomien siirtolaisten 200€ setelit, ja omalle järjestölle ei-kilpailutetuin keinoin siirretyt kansamme jo muutenkin vähäiset verovarat.

En olisi surullinen, jos tällaiset hyvät veljet karkotettaisiin maastamme, ennen kyseessä olevia niin sanottuja turvapaikanhakijoita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

SPR:llä on valitettavasti lakisääteinen rooli.

Asia, joka on korjattava välittömästi, koska se vääristää kilpailua samarialaisbusineksessa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jutussa oli muutama asiavirhe. Esimerkiksi:

- Maailmassa ei ole 60 miljoonaa pakolaista, eikä Euroopassa 8.4 miljoonaa. Siirtolaisia voi kyllä olla.

- Suomalaisten ei tarvitse hyväksyä paremman elintason toivossa maahan tunkeutumista minään väistämättömänä luonnonilmiönä, vaan se on tietoinen valinta ja se valinta pitäisi tehdä sen mukaan, miten kansalaisten enemmistö haluaa. Esimerkiksi Kanada on tehnyt asiassa tietoisen valinnan, ettei se ota enää lainkaan yksin tulevia syyrialaispakolaisiksi ilmoittautuneita miehiä maahan (kertonevat siitä huomenna). He sijoittavat ne rahat ja resurssit sellaisten auttamiseen, jotka ovat enemmän avun tarpeessa.

- Valtaenemmistö suomalaisista ei ymmärrä laittomien siirtolaisten hätää Suomessa. Tämä hätä kun tuntuu koskevan milloin väärin maustettua ruokaa, milloin liian rauhallista kylänraittia, milloin liian hidasta nettiyhteyttä. Suomalaiset kyllä ymmärtävät, jos Ruotsissa joku on nääntymässä nälkään tai vaarassa tulla tapetuksi ja varmasti myös tällaisissa tilanteissa auttavat.

SPR, joka tekee rahaa siirtolaistulvalla, on lupaa kysymättä ottamassa asiassa niin lainlaatijan, rakennusvalvonnan, kuin kunnallisten päättäjienkin roolin, jotka roolit eivät sille yksinkertaisesti kuulu. Demokratiassa pitäisi tehdä, niin kuin äänestäjien enemmistö haluaa. Ei voi olla oikein, että kuntalainen tarvitsee etukäteen luvan vaikkapa yksittäisen puun kaatamiseen, mutta SPR voi muuttaa oleellisesti kunnan väestörakennetta kertomatta siitä etukäteen kenellekään.

Itse uskon äänestäjien enemmistön haluavan, että hallitsematon nuorten miesten siirtolaistulva keskeytetään ja sen sijasta autetaan sellaisia, jotka ovat eniten avun tarpeessa ja mieluiten siellä, missä hätäkin on. Tietenkään asiassa ei tarvitse minun uskoni varassa olla, vaan sitä voi kysyä äänestäjiltä jos epäselvää on. Minä kyllä maksan kiltisti oman osuuteni nuorten miesten päivähoitomaksuista, jos enemmistö niin vaatii.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

"Maailmassa ei ole 60 miljoonaa pakolaista, eikä Euroopassa 8.4 miljoonaa. Siirtolaisia voi kyllä olla."

Onhan

http://www.theatlantic.com/international/archive/2...

"Suomalaisten ei tarvitse hyväksyä paremman elintason toivossa maahan tunkeutumista minään väistämättömänä luonnonilmiönä, vaan se on tietoinen valinta ja se valinta pitäisi tehdä sen mukaan, miten kansalaisten enemmistö haluaa."

Mutta kun ne kansainväliset sopimukset. Voisihan niiden muuttamista toki ehdottaa, tähän mennessä on esitetty vain niiden rikkomista persujen taholta.

"Valtaenemmistö suomalaisista ei ymmärrä laittomien siirtolaisten hätää Suomessa. Tämä hätä kun tuntuu koskevan milloin väärin maustettua ruokaa, milloin liian rauhallista kylänraittia, milloin liian hidasta nettiyhteyttä."

Ja kyllä siitä Oulun ruokaprotestista jaksettiin pitää meteliä. Sehän oli päivänselvä todiste siitä ettei kukaan pakolainen voi olla oikeasti hädänalainen.

"SPR, joka tekee rahaa siirtolaistulvalla, on lupaa kysymättä ottamassa asiassa niin lainlaatijan, rakennusvalvonnan, kuin kunnallisten päättäjienkin roolin, jotka roolit eivät sille yksinkertaisesti kuulu. Demokratiassa pitäisi tehdä, niin kuin äänestäjien enemmistö haluaa."

Tuliko sinulle siis tosiaan yllätyksenä yhdistyksen voivan hankkia kiinteistön ja käyttää sitä vastaanottokeskuksena jos huvittaa? Se on sitä markkinataloutta. Vai pitäisi väestörakenteen muuttamisesta tiedottaa etukäteen? Pitäisiköhän aina järjestää infotilaisuus kun kuntaan muuttaa ulkomaalaisia.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

UNHCR:n mukaan pakolaisia on maailmassa 19.4 miljoonaa, joista 5.1 miljoonaa Palestiinan pakolaisia:

http://unhcr.org/556725e69.html

60 miljoonaa tarkoittaa sitä ihmismäärää, joka on syystä tai toisesta joutunut muuttamaan ja joista suurin osa muuttaa maan sisällä.

Jos koet, että tuosta pakolaisjoukosta nuoret irakilaiset miehet ovat eniten avun tarpeessa, mikään ei estä sinua sijoittamasta omia rahojasi asiaan niin paljon kuin haluat. Jos taas haluat sijoittaa aihealueeseen muiden rahoja, silloin pitää luonnollisesti pyrkiä kohdistamaan apu siten, että kohde on yhteisesti valittu.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #4

Se mihin rahoja sijoitetaan on päätetty jo vaaleissa. Punainen Risti auttaa irakilaisia, koska valtio ei sitä tee.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #6

Ja luultavimmin tekee sen paljon edullisemmin, kuin valtion raskas koneisto.

Seppo Hildén

"Mutta kun ne kansainväliset sopimukset. Voisihan niiden muuttamista toki ehdottaa, tähän mennessä on esitetty vain niiden rikkomista persujen taholta."

Heh, Karo, kun muslimit ei ole suostunut allekirjoittamaan YK:n ihmisoikeuksien perussopimusta vaan ovat tehneet muslimeille paremmin sopivan Kairon sopimuksen.

Että se niistä kansainvälisistä sopimuksista ja muslimien ihmisoikeuksien kunnioittamisista.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Hyväveli, hyväveli, hyväveli.
Kuka Suomessa hyötyy pakolaisbisneksestä?

Hyväveli, hyväveli, hyväveli..

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kyllä SPR:llä on taatusti paremmat ja ammattitaitoisemmat keinot hoitaa pakolaisasiaa kuin lähes millään muulla maamme instanssilla.
Voi vain kuvitella miten kalliiksi kävisi jos valtio alkaisi tuohon jotain uutta virkamiesoeganisaatiota rakentamaan. Siinä mielessä mä olen oikein tyytyväinen SPR:n toimintaan. Niitä verorahoja menee ja on jo vuosikymmenet mennyt niin paljon turhempiinkin kohteisiin.

Vaan kuten kadehtimisesta voimansa saava Markku tuossa (#5) totesi: joka ikinen verorahoilla tuotetuista palveluista ja eduista nauttiva kansalaisemme kuuluu siihen hyväveliverkostoon. Joka ikinen meistä. Kyllä nekin edut voidaan kyseenalaistaa ja laskea verorahojen tuhlaukseksi aivan samoin periaattein.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

En kadehdi, vaan ihailen heidän oveluuttaan ja julkeuttaan.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

SPR:lla ei ole sananvaltaa Suomen maahanmuuttopolitiikasta mutta järjestö on antanut erittäin tärkeän panostuksen kriisin hoitamisessa. Ilman SPR tuskin olisi kyetty pystyttämään muutamassa kuukaudessa satakunta vastaanottokeskusta. Sen lisäksi muutkin tahot kuten seurakunnat toimineet esimerkillisesti. SPR on myös saanut valjastettu valtaisa määrä vapaaehtoisia mukaan helpottamaan tilannetta.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Niinpä palkattomia orjia ovat nämä vapaaehtoiset.
Ja SPR-johto vetää hirmuliksaa.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Tässä perustuslakiasiantuntijan haastettelu koskien Orpoa ja pakolaiskrisiä:http://nra.fi/orpo-petteri/

Kannattaa kuunnella huolellisesti ja tehdä johtopäätökset herrojen kyvyistä.

Toimituksen poiminnat